marți, 12 ianuarie 2016

Ratiunea si cunoasterea sunt "armele" fundamentale ale omului modern

"In viata nu trebuie sa-ti fie frica de nimic, trebuie doar sa intelegi" - acesta este unul dintre motto-urile care ne indeamna sa cautam raspunsuri, informatii, cunostinte, explicatii, etc., la tot ceea ce inseamna viata noastra pe pamant.
Stiinta este in permanenta in cautarea acestor raspunsuri si ni le ofera si noua, daca dorim sa le accesam. Evoluam pe masura ce cunoastem, dobandim intelepciune si suntem mult mai bine pregatiti sa facem fata vietii.

In acest sens, iti recomand doua carti - "Sapiens: a brief history of humankind", scrisa de Yuval Noah Harari si "The magic of reality - how we know what's really true", scrisa de Richard Dawkins. Daca ai si tu titluri pe care doresti sa ni le recomanzi si care sa fie pe aceleasi teme, lasa-mi te rog un comentariu.
Antropologia, istoria, stiinta si psihologia ne ofera in acest moment toate explicatiile necesare, daca suntem dispusi sa le cautam si acceptam. Tot ceea ce consideram noi a fi "magic" are o explicatie stiintifica si intreaga noastra alcatuire psihologica si ca stil de viata are radacini ancestrale, fundamentate pe adaptari succesive la mediul pe care noi insine l-am creat.
Ratiunea si cunoasterea sunt "armele" fundamentale ale omului modern. Inarmeaza-te si tu cu ele si observa cum se schimba, din temelii, viata ta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu