sâmbătă, 19 decembrie 2015

Congresul SUA- a aprobat bugetul

Congresul SUA a adoptat ieri, 18 decembrie, bugetul pentru anul viitor, care, pe langa finantarea statului federal american pana in luna septembrie 2016, inaspreste conditiile de intrare pe teritoriul american pentru anumiti cetateni straini, autorizeaza exporturile de petrol si reforma Fondului Monetar International, transmite AFP, citata de Agerpres.


Congresul SUA a aprobat si-o ampla reforma a FMI, care mareste ponderea tarilor emergente si a carei aplicare depindea de unda verde pe care trebuia sa o dea americanii. Adoptata în 2010 de cele 188 de state membre, în plina criză financiara, si prevazuta sa intre în vigoare în 2012, dar înghetata de vetoul de facto al Congresului SUA, reforma mai prevede dublarea resurselor permanente ale FMI (cotele-parti), care vor ajunge la 660 miliarde de dolari.


Prin votul de ieri, Congresul a indicat totusi ca se va intari controlul imprumuturilor acordate de FMI, dar si modului de functionare a respectivei institutii.

O alta prevedere importanta care se propune prin legea bugetului pe anul viitor, este masura de a abroga interdictia, aflata in vigoare de 40 de ani, cea care vizeaza exporturile de petrol american, fiind o victorie simbolica pentru majoritatea republicanilor din Congres.

Un comentariu:

  1. I know this if off topic but I'm looking into starting my own blog and was wondering what all is required
    to get setup? I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
    I'm not very web savvy so I'm not 100% certain. Any tips or advice would be greatly appreciated.
    Kudos

    My website - online reputation management

    RăspundețiȘtergere