joi, 5 noiembrie 2015

Supa rece de castraveti

Ingrediente:

1 castravete mare
10-12 frunze de menta
500 g de iaurt
150 ml. smantana slaba
2 linguri otet din vin alb
sare si piper dupa gust
- pentru ornat: frunze de menta
- pentru servit: cuburi de gheata


Mod de Preparare
1  Se racesc in frigider 4 farfurii de supa. Se spala si se curata castravetele. Se rade mare cu coaja cu tot.
2. Se spala si se usuca frunzele de menta. Se rup frunzele in bucatele, cat sa se obtina 4 linguri, sau se aduna frunzele si se taie fasii subtiri, pe diagonala, folosind o foarfeca de bucatarie. Se aduga in castravete.
3  Se adauga in castron amestecand, iaurtul, smantana si otetul. Se presara sare si piper si se amesteca din nou.
4 Se imparte supa intre cele patru farfurii racite. Se adauga, optional, cate unul sau doua cubulete de gheata. Se orneaza cu frunze de menta si se serveste.


sursa: retete Kaufland

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu