vineri, 20 noiembrie 2015

In Polonia se poate, la noi...

La propunerea premierului polonez Beata Szydlo, sefii celor patru servicii de informatii si contrainformatii din Polonia au plecat din functii. ”Nu vorbesc despre toti, dar, de-a lungul anilor, ABW s-a comportat mai mult ca o politie politica fata de politicienii polonezi decat ca o institutie insarcinata sa apere interesele Poloniei impotriva actiunilor din exterior”. Conform surselor citate, acelasi Witold Waszczykowski ar fi tinut sa sublinieze ca „nu este vorba despre o razbunare, ci despre o despartire de oameni care nu si-au dovedit eficienta”.


Noul ministru de Externe Witold Waszczykowski, a lasat sa se inteleaga 
ca activitatea capilor serviciilor secrete poloneze destituiti reprezenta o amenintare chiar mai mare decat aceea venita din exterior si ca, in ultimii ani, Agentia de Securitate Interna a facut politie politica:
„Munca responsabililor demisionari in functiile lor constituia o amenintare mai importanta decat amenintarile venite din strainatate". 

La noi, deocamdata serviciile si DNA-ul "aleg" presedintii, premieri, ministrii si in curanD PRIMARI...

5 comentarii:

  1. Cine sa ii demita Iohannis , care are dosar penal cu falsificare de acte ??? Daca Premierul Ponta ar fi facut asta , Iohannis cu Monica de mana se duceau la Merkel si spuneau LOVITURA DE STAT IN ROMANIA si atunci venea baba pe teren sa vada , ca doar suntem COLONIE nemteasca ..

    RăspundețiȘtergere
  2. servicile secrete trebuie sa-si fixeze limite propriei puteri si sa-si bazeze operatiunile pe principii morale si legale care sa garanteze drepturile individului.probabil ca premierul polonez a constat ca servicile secrete poloneze s-au abatut de la acest principiu si i-a destituit pe sefii servicilor.la noi oare cat mai trebuie sa asteptam sa se intample asa ceva!?pentru ca este clar cum lucreaza servicile noastre si in interesul cui.

    RăspundețiȘtergere
  3. Lung Iustina: Sa plece si ai nostrii ! Nu sunt fixati in ciment!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu ii zboara el, Parlamentul cred ca Strada o va face! Este? Nu stiu cand!

      Ștergere
  4. Atunci când cel care-i numește nu e infractor.

    RăspundețiȘtergere