luni, 19 octombrie 2015

Pasi pentru cumpararea unei locuinte

Incerc in articolul de azi sa va prezint cativa pasi, pe care eu ii vad necesari, atunci cand te hotaresti sa cumpararea o locuinta :). Fac asta deoarece am vazut un site a carui oferta suna cam asa:  Casa Noua Iasi
Asadar:
Pasul nr 1: Il sarim pentru ca presupunem ca aveti un venit, deci nu mai e nevoie sa-ti cauti un job bine platit.
Pasul nr 2: Daca ai avut un venit, cred ca ai pus si ceva deoparte, ca sa nu fi nevoit sa iei un credit mult prea mare si costisitor.
Pasul nr 3: Trebuie sa alegi banca de unde vei complecta suma pentru achizitia unui apartamentTrebuie sa te informezi bine! Sa citesti cu atentie conditiile bancii. Daca ai cunostinte, colegi care au facut acest lucru intreaba-i, daca nu  informeaza-te pe net, exista multa informatie...

Sunt multe banci de unde te poti imprumuta, cauta o banca cunoscuta, nu una dubioasa....de exemplu BCR. O banca care pune la dispozitia clienților un depozit pentru locuinte (BPL – Banca pentru locuințe) care este sustinut de stat. Daca alegi aceasta optiune statul iti va da prima de 25% din valoarea depunerilor pe anul in curs (dar nu mai mare de 250 euro) iar dupa 2 sau 5 ani poti scoate banii si vei primi un credit suplimentar pentru a-l folosi în scopuri imobiliare.

Pasul nr 4: Cautarea locuintei.

Probabil ca unii au parcus primii pasi alti nu,  dar pentru cei care deja sunt la acest pas, puteti intra pe un portal cu anunturi imobiliare foarte bun sau pentru cei din Iasi, puteti cauta Casa Noua in Iasi, pe site-ul. www.casanouaiasi.ro. Aici ai la dispozitie si aplicatia cu multiple filtre de cautari. De exemplu: galerie foto, localizare casa noua, apartamente noi in Iasi, etc.

Acum strict legat de site-ul care se adreseaza celor din Iasi. Accesarea site-ului este foarte rapida, informatiile sunt actualizate prin prezenta a numerosi dezvoltatori de proiecte imobiliare din zona respectiva.
Un lucru care mi-a atras atentia de la inceput este modalitatea  de a vizualiza locuintele respective. Adica, din fata monitorului poti patrunde in locuinta respectiva vizualizand finisajele. Detalii pe care in alte locuri nu le-am intalnit.
Sa continui cu ultimul pas, in opinia mea, desigur. Si, mentionez ca imi dau cu parerea, nu sunt un specialist:

Pasul nr 5. Se poate apela si la programul Prima Casa, pentru cei care indeplinesc conditiile.

Acum, daca nu doresti sa cumperi ci vrei doar sa inchiriezi o garsoniera, siteul de care am pomenit nu iti ofera si aceasta posibilitate. Asadar poti cauta apartamente pe un alt site sau prin anunturile de pe net.  Sper ca aceste randuri sa va fi fost sau sa va fie de folos!

In opinia mea, strict legat de inchirierea unui apartament, garsoniera, etc, nu as sfatui aceasta forma. Asta pentru ca in ultima vreme chiriile in multe localitati depasesc rata unui credit.  .

Din blogosfera romaneasca va doresc tuturor celor care doriti sa va achizitionati o locuinta nou, mult succes...in obtinerea unui credit avantajos. Pe cei din Iasi ii invit sa viziteze pagina: Casa Noua Iasi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu