luni, 12 octombrie 2015

Guest post- UPS pentru centrale termice

                                                  Guest post- UPS-uri pentru centrale termice

Stiu, o sa va intrebati ce mi-a venit sa scriu acum despre centralele termice? Deci, va raspund inca de la inceput! Explicatie fireasca "ups"-este un generator propriu de curent care este folosit atunci cand ramai in pana de electricitate! Bine este limitat in timp, iar acum ca a sosit sezonul rece, o centrala termica are nevoie de UPS-uri .


UPS-ul asta e al naibii de util iarna si mai ales noaptea. Daca patesti ca mine, in noaptea de Craciun sa-ti cada tensiunea si centrala termica, nu dispune de UPS-ul asta, o sa tremuri de frig si n-o sa-ti dai seama pe moment, de ce? Dar, daca centrala are acest dispozitiv, ca aceste UPS-uri pentru centrale termice, n-ai nicio problema, nu simti, pentru cateva ore cat dureaza caderea de tensiune. De asemenea, asigura si protectie la suprasarcina prin decuplare automata urmand timp de 30 de secunde o avertizare sonora. Incarcarea poate dura intre 10-12 ore, iar autonomia de functionare intre 1 si 9 ore.
Un amic imi spunea ca a avut in ultimul timp niste pene de curent destul de lungi (3-7 ore). Partea trista e ca fara curent nu-i merge nici centrala termica, chiar daca-i timpul buna, inca, o foloseste pentru incalzitul apei.
Consumul de curent al centralei acum e destul de mic, o scanteie din cand in cand...si o pompa de apa de mici dimensiuni ca sa circule apa calda spre baie sau bucatarie... si se gandea el daca nu ar merge oare adaptat un UPS la centrala termica? Pentru ca atunci cand are acele caderi de curent sa treaca pe baterie ? Consumul fiind mic, teoretic ar trebui sa tina destul de mult.
Ei, acum dupa ce am vazut cum e cu aceste UPS-ri, pot sa-i spun ca, da!!!... se poate! Daca nu intram pe site-ul:, habar nu aveam ca exista astfel de dispozitive pentru centrale termice!
Sigur, putem sa zic si ca: "iarna nu-i ca vara:)"...ca doar vara ai nevoie de colectoare solare. Asta vi-o spun din propria mea experienta.
sa revin totusi la centrale si UPS-uri ! Despre avansul asta tehnologic ce sa mai zic, ca e unul benefic, iar in cazul acestor centralelor termice la care se pot monta sisteme UPS, este accesibil uitandu-ma pe oferta de preturi. Exista si functia de bypass, adica daca motorul vrea mai multa putere in momentul pornirii sistemul poate suplimenta aceasta diferenta.

Sper sa nu va pierd printre aceste detalii tehnice...utile de fapt!:)

Una peste alta, cand va achizitionati o centrala termica, fie ca-i pe gaz, fie ca-i pe lemne este bine (daca tot faceti aceasta investitie) sa va luati si un UPS.
Din blogosfera romaneasca va doresc cumparaturi cu spor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu