vineri, 16 octombrie 2015

De la altii: In viata, oamenii fie au succes, fie isi gasesc scuze.

In viata, oamenii fie au succes, fie isi gasesc scuze.

Sunt atat de incantata sa cunosc oameni care au pornit la drum in viata fara sa aiba o soarta favorabila, insa cu ambitie, gandire pozitiva, munca si multa hotarare, si-au construit o existenta minunata.
Sunt oameni care nu au avut o plasa de siguranta sub ei, oamenii care au fost loviti in fel si chip cand nu se puteau apara, dar cu toate acestea, au razbit si au devenit invingatori.

Mai sunt si alti oameni, care se plang si se victimizeaza, care isi gasesc scuze, cauta vinovati pentru nefericirea lor, insa nu misca un deget ca sa-si schimbe situatia. Soarta le este nefavorabila, nu au noroc, e greu, nu se poate, statul e de vina, societatea si parintii i-au distrus, s.a.m.d. Ei sunt invinsii. Si nu pentru ca nu ar putea, in mod real, sa faca ceva, ci pentru ca isi justifica lenea, comoditatea, nepasarea fata de propria lor viata, gasindu-si scuze si explicatii pentru "de ce nu pot".
Se uita la cei care au succes si gasesc diferite explicatii pentru realizarile lor. Pline de rautate, invidie si ura. In loc sa ii admire si sa ii urmeze, se straduiesc din greu sa ii discrediteze.
Sa ne fie clar - atata timp cand nu ai o dizabilitate psihica sau fizica (dar chiar si atunci), cat timp esti un om "normal", nu ai nicio scuza sa nu reusesti in viata. Si tu poti sa gandesti, sa muncesti si sa obtii orice visezi. Si tu poti sa fii un invingator, dar pentru asta trebuie sa renunti la scuze si justificari.
Tu ce scuza iti gasesti ca sa traiesti mult sub potentialul tau innascut?

Articol scris de Ursula Yvonne Sandner

2 comentarii:

  1. "Mi-a plăcut mult, mi-a deschis noi orizonturi, mi-am mărit harta mea mentală, am învățat lucruri interesante."

    RăspundețiȘtergere
  2. "M-a ajutat foarte mult să cunosc lucruri noi, să-mi organizez bine viața, pașii, gândurile. Mi-a întărit credințe, mi-a dat putere să conștientizez ce lucruri grozave pot face, doar eu și cu mintea mea."

    RăspundețiȘtergere