miercuri, 21 octombrie 2015

Cursuri de formare

                                                         Cursuri de formare profesionala


Voi cand cititi un anunt legat de cursuri de calificare Bucuresti, va ganditi la liceu si numai la liceu? Va ganditi la lectiile de teorie , greoaie si de multe ori greu de pus in practica. Daca ganditi asa inseamna ca anii de liceu v-au marcat. Este posibil sa aveti si motive in acest sens. Dar, trebuie sa stiti si cred ca unii dintre voi stiu, ca exista cursuri de calificare foarte utile si orientate spre partea practica.
In continuare am sa incerc sa explic utilitatea unor cursuri de calificare, strict din punctul meu de vedere. Asadar:


De ce ne-ar fi utile niste cursuri?

In primul rand, dupa ce termini un liceu si intri la facultate nu ai idee ce vei face dupa terminarea ei. Nu stii ce si unde vei profesa, chiar daca ai pornit pe un drum intr-un domeniu, niste cursuri te va ajuta in obtinerea unui job.
Sunt situatii in care faci un anumit lucru, dar nu ai o calificare legala. In mod normal nu ai putea face acel lucru neavand o diploma, asa ca trebuie sa mergi la niste cursuri de formare profesionala.
In al doilea rand, daca o facultate o termini in trei ani (licenta) un curs de formare dureaza cu mult mai putin. Sunt cursuri de scurta durata. Timpul pe care unii l-ar considera pierdut e unul destul de scurt. Si, un curs trebuie vazut ca o noua perspectiva in cariera fiecaruia. Ai o usa deschisa, cum se zice, atunci cand ai o meserie.
Acum, cand vedeti un anununt despre cursuri de calificare sau formare, va ganditi la niste chestiuni intelectuale? In opinia mea, n-ar trebui privite din acest unghi, deoarece sunt diverse cursuri de la coemetician, instalator pana la cursuri de formator. Cursuri de formare profesionala sa fie. Ce v-am dat eu sunt doar cateva un exemplu, dar sunt multe alte cursuri in diverse meserii.
Legat de cei care le organizeazaza, trebuie spus ca atunci cand decidem sa urmam un curs va trebui sa ne informam cu privire la acreditarea firmei respective.
Pentru cei din Bucuresti exista Pro Train , cursuri de calificare Bucuresti. Cursurile organizate de catre acestia au acreditarea ANC. Deci, ce spuneam legat de informatia cu privire la acreditare, este verificata, nu mai e nevoie sa va faceti probleme.

Sa mai adug un fapt. Sunt tari unde exista obligativitatea urmari unei specializari. Spre exemplu in Franta nu ai voie sa detii o brutarie daca nu ai cursuri de formare in respectivul domeniu.Asadar, nu se stie niciodata in ce sens va merge si legislatia din acest domeniu, la noi in tara. Iar acum cand suntem inca tineri putem urma un curs care mai tarziu se va dovedi a ne fi util. Chiar daca exista acel proverb cum ca: niciodata nu e prea tarziu, in acest caz s-ar putea sa fie.

Cursuri de formare sunt in toate orasele, asa ca nu exista scuza ca n-ar fi, la mine in oras. Sper sa fi fost convingator:)

Din blogosfera va doresc zi usoara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu