vineri, 23 octombrie 2015

Bagheta cu legume fripte

Bagheta cu legume fripte

Ingrediente:

-2 ardei grasi rosii, taiati in sferturi pe lungime si curatati de seminte;
-4 baghete scurte, de circa 125g, taiate in doua pe orizontala;
-1 ceapa rosie, taiate feliute;
-2 dovlecei mari, circa 350 de grame sa aiba, in total;
-2-3 catei de usturoi;
-3 fire de rozmarin;

-1 lingura de ulei de masline;
-150 g. branza feta;
sare si piper

Mod de preparare

Se incinge gratarul si se coc ardeii circa 10 minute sau pana in momentul cand coaja lor incepe sa se rumeneasca. Se pun apoi intr-o punga si se lasa sa stea 15 minute in propriul abur, pana cand se racesc indeajuns ca sa poat fi maruntiti.
Intre timp se prajesc baghetele putin in cuptor. Se scoate din cuptor si se pun pe un fund de lemn.
Se pune ceapa, dovleceii si usturoiul in tava cuptorului. Se presara deasupra firele de rozmarin si se stropeste totul cu uleiul de masline. Se asezoneaza legumele dupa gust, si se gatesc 8-10 minute, intorcandu-le odata, pana ce se rumenesc uniform.
Se decojesc ardeii si se taie fasii. Se aranjeaza ardeii si mixtura de dovleceii peste jumatatea din bucatile de bagheta prajita, turnand deasupra sucul lasat de legume. Se aranjeaza bucatile de bagheta in tava.
Se faramiteaza branza feta peste legume si se coc sandviciurile 3-4 minute sau pana cand branza a inceput sa se rumeneasca. Se inchid baghetele cu celelalte jumatati. Se taie in doua si se servesc imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu