miercuri, 2 septembrie 2015

Este tigara electronica mai sigura? Ce parere au doctorii?

In cazul in care nu ai auzit deja, tigara electronica a atras atentia multor fumatori. Vedetele de la Hollywood si chiar fumatorii romani o folosesc. Insa, este aceasta mai sigura decat tigarile din tutun? Este buna pentru a renunta la fumat? Cei care vand astfel de produse sustin chiar ca tigarile electronice sunt o alternativa mai ieftina si mai sigura, fara miros neplacut si fara substante cancerigene. Avand in vedere aceste afirmatii "pompoase" m-am pus pe cercetat pentru a afla care este de fapt adevarul.

Cateva dintre beneficiile pe care vapatul (utilizarea tigarii electronice) se pare ca le are:


- fara gudron, tutun, monoxid de carbon sau scrum
- poti primi aceeasi cantitate de nicotina ca din tigara obisnuita
- nu scoate miros neplacut
- costa mai putin decat tigarile clasice
- elichidul (lichidul pentru tigara electronica) se gaseste in mai multe arome
- vaporii nu sunt nocivi pentru cei din jur.

Datorita acestor avantaje, dar si a faptului ca din ce in ce mai multi fumatori o folosesc, medici si utilizatori din intreaga lume au avut multe lucruri de spus. De exemplu, Joel Niztkin, Presedintele Tobacco Control Task Force, AAPHP Asociatia Americana a Medicilor de Sanatate Publica, a declarat: "daca am convinge toti fumatorii sa treaca de la tigarile obisnuite la tigarile electronice, am reduce numarul deceselor, din SUA, de la peste 400.000 pe an la mai putin de 4000."

Exista pareri care sustin chiar ca utilizarea tigarii electronice este lipsita de pericole. Se pare ca au fost facute mai multe studii, din care a rezultat ca nicotina din tigara electronica este la fel de periculoasa ca si cafeina.

Tigarile din tutun sunt un adevarat pericol pentru fumatori din cauza fumului pe care il scot si a miilor de substante chimice toxice, dintre care multe cancerigene.

Patru doctori cunoscuti, de la show-ul "The Doctors" au analizat, de asemenea, tigara electronica si au declarat ca acest dispozitiv are un potential urias de a ajuta fumatorii sa renunte la tigarile clasice.

"Daca esti unul din milioane de oameni, care se confrunta cu dependenta de tutun, s-ar putea sa existe totusi o speranta pentru tine... tigara electronica. Iti ofera nicotina, dar fara nicio substanta din cele 4000 (care se gasesc in tigarile clasice) care pot provoca numeroase boli, printre care si cancer." - Dr. Travis Stork, din echipa "The Doctors"

Se pare ca tigara electronica nu se supune acelorasi reguli si interdictii privind fumatul. Avand in vedere ca nu pune in pericol sanatatea celor din jur, multi fumatori se bucura ca pot sa isi satisfaca dependenta de nicotina in restaurante, baruri, la locul de munca si chiar acasa. Exista chiar companii din afara, care au inceput sa isi incurajeze angajatii sa foloseasca tigara electronica la servici, pentru a scapa de pauzele lungi de tigara.

Pe internet exista o multime de pareri ale celor care folosesc tigara electronica si care au reusit sa scape de tigari cu ajutorul ei. Se pare ca, tigara electronica a devenit cea mai folosita metoda de renuntare la fumat din toata lumea. Avand in vedere ca tigarile din tutun sunt din ce in ce mai scumpe, dar si faptul ca sunt periculoase pentru sanatate, poate fi o idee buna sa incerci acest dispozitiv.

In timp ce am stat sa citesc cateva informatii pe internet, am descoperit ca Vipercig ofera la promotie kitul Tigara electronica CE4 Plus, care are inclusa o baterie, un clearomizor, doua pastile CE4 Plus, un incarcator, un adaptor pentru priza si o sticluta pentru reincarcare (pentru elichid).

Daca esti fumator/oare poti incerca tigara electronica. Exista atatia oameni care au renuntat la tigari cu ajutorul acestui dispozitiv, de ce nu ai reusi si tu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu