joi, 6 august 2015

Viata pe pilot automat

De multe ori ne traim viata pe pilot automat, fara sa ne punem intrebari, continuam sa facem ceea ce am facut dintotdeauna si, de multe ori, ne repetam constient sau inconstient dramele din viata noastra de zi cu zi.
Ne spunem ca e "prea tarziu ca sa schimb ceva", "trebuie sa fac compromisuri si poate candva va fi bine", "nu are sens sa visezi ca doar cei norocosi isi ating visele", s.a.m.d. si astfel esti in prins in capcana credintelor tale limitative care te fac sa retraiesti aceleasi lucruri zi de zi.

Cu siguranta vezi in jurul tau oameni care au avut curaj si si-au schimbat vietile radical, au renuntat la tot ceea ce nu le aducea implinire si satisfactie si au ales o alte cale, in acord cu sinele lor si cu visele lor. Vreau sa constientizezi ca tu nu esti diferit de ei - daca ei au putut si tu poti cu siguranta.

Singura diferenta intre tine si ei este ca acolo unde tu vezi limite ei vad noi orizonturi si provocari, acolo unde tu cedezi fricilor imaginare din mintea ta ei au curaj si incredere in ei insisi, acolo unde tu spui "nu se poate", "este imposibil" ei spun "cum ar fi sa incerc?".
Toti oamenii au in ei resurse de care nici nu sunt constienti si care se activeaza automat atunci cand ne urmam visele.
Te invit sa faci un exercitiu de imaginatie. Maine dimineata te trezesti si tot ce se gaseste acum in viata ta a disparut. Nu-ti mai amintesti cum ai trait pana ieri, astfel ca esti obligat sa iti construiesti o noua viata. Ce ai face in aceasta situatie? Crezi ca ai face aceleasi alegeri? Crezi ca ai lua-o pe aceeasi cale? Ce ai face diferit?
Poti sa schimbi directia vietii tale oricand. Niciodata nu e prea tarziu si nimic nu este imposibil. Cum ar fi daca ti-ai da voie sa incerci?

Sursa: Ursula Yvonne Sandner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu