luni, 31 august 2015

Oamenii nu au nicio putere asupra ta

Oamenii nu au nicio putere asupra ta, decat atat cat le permiti tu.
Nimeni nu te poate face sa te simti intr-un mod sau altul fara acceptul tau, nimeni nu poate sa-ti faca rau fara ca tu sa te poti apara sau lupta pentru tine si pentru viata ta.
Sunt oameni care se straduiesc din greu sa te influenteze, sa te manipuleze, sa te faca sa te indoiesti de tine si de puterea ta, sa iti diminueze increderea in tine si in forta ta de a spune "nu". De cele mai multe ori acesti oameni sunt parintii tai, partenerul de cuplu, seful tau sau alte persoane carora tu le permiti sa faca parte din viata ta.

Nu mai permite sa fii abuzat, fizic sau psihic, de nimeni, niciodata. Nu-i lasa sa aiba asupra ta puterea de a-ti distruge viata. Intelege ca niciun cuvant nu poate sa-ti faca rau daca tu nu il validezi in mintea ta si nimeni nu te poate lovi, daca tu te aperi sau chiar ripostezi.
Indeparteaza-te de oamenii care iti fac rau, indiferent care este gradul de rudenie pe care il ai cu ei. Daca iti simti viata in pericol, apeleaza la ajutor, sau, si mai bine, invata sa te aperi (da, chiar sa faci lectii de autoaparare sau vreun sport de contact).
Viata ta iti apartine, esti un om liber chiar daca te-ai nascut in lanturi (intr-o familie abuziva) sau, dintr-o greseala, ai intrat intr-o inchisoare (o relatie toxica).
Aduna-ti toata puterea interioara, cauta sa devii independent din toate punctele de vedere si lupta pentru tine si pentru binele din viata ta.
Da, poti sa faci asta cu siguranta. Primul pas este sa nu mai accepti, la nivel mental, situatia ta actuala, iar apoi sa iti aduni fortele si sa iti construiesti viata pe care ti-o doresti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu