duminică, 16 august 2015

Fericirea vine pe bucăți

Fericirea vine pe bucăți. Nu e ceva gata făcut, nu e ceva cert, nu e ceva promis. Este un dar, un „ ceva ” miraculos, o „ bucățică ” dintr-un întreg , o mică parte din faptele noastre bune. Fericirea se gustă, se simte, se trăiește. Fără ea omul nu va cunoaște împlinirea, nu va trăi complet și nici nu se va bucura de lucrurile mărunte. Dacă pornești în căutarea ei, este musai să ști că nu o vei găsi în trecut sau printre amintiri. Este inutil să cauți în valiza cu regrete, în geamantanul cu vise spulberate sau în dulapul cu dezamăgiri.

Nu o vei găsi nici printre sufletele triste, dărâmate de greutăți, nici printre inimile care au uitat să mai spere și să iubească. O vei găsi totuși printre sentimentele sincere și frumoase, printre gândurile pozitive și curate, printre sufletele care știu să viseze și știu cum să transforme aceste vise în realități. O vei găsi plutind pe valurile liniștite ale minții, pe câmpiile pline cu flori ale inimii noastre. Dăruind un colț de cer, o bucățică de soare sau un strop de ploaie unui suflet înfometat și însetat , primim la rândul nostru o bucățică de fericire. Și oriunde te vei întoarce, oriunde vei poposi bucata aceea de fericire te va însoți și îți va lumina calea.
De ce crezi că reușești să zâmbești în ciuda greutăților, în ciuda poverilor sau în ciuda temerilor tale ? De ce crezi că te simți mai ușor, mai entuziast și mai încrezător , în ciuda faptului că visele tale rămân la același stadiu. De ce crezi că nu ai renunțat, că nu ai abandonat, că nu ai cedat ispitelor din jurul tău ? De ce crezi că speranța e acolo atunci când o chemi și licărul din privirea ta nu se va stinge niciodată ? De ce crezi că deși este întuneric nu îți este teamă iar pașii tăi pare că știu drumul ? De ce crezi că ești un om obișnuit și simplu când de fapt tu porți în suflet fericirea ?!

Fericirea mea constă în lucrurile simple și mărunte. Fericirea mea este strâns legată de iubire, visare, speranță, încredere. Fericirea mea este corelată cu ceea ce sunt, cu ceea ce simt. Și astăzi, simt că fericirea mea și-a prelungit șederea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu