joi, 23 iulie 2015

Simon Geschke, surpriza etapei a 17-a, din Marea Bucla

 Turul Frantei a intrat, de ieri, in Alpi, acolo unde rivalii lui Chris Froome, purtatorul tricoului galben, promit sa dea lovitura pentru a schimba liderul clasamentului general. Batalia pentru victoria finala se da acum insa in doi oameni.  Nairo Quitana si Chris Froome au cele mai mari sanse pentru a jubila la Paris. Singurul care ii mai poate pune probleme rutierului britanic este, asadar Nairo Quitana, dar distanta, in clasament este una destul de mare. Britanicul Chris Froome are un avantaj de trei minute si zece secunde.

In etapa de ieri, a 17-a, s-a rulate pe 161 de kilometri, de la Digne-les-Bains pana la Pra Loup, o statiune montana aflata pe fata sudica a masivului montan. Debutul etapei a fost unul nervos, iar primul eveniment al zilei l-a reprezentat abandonul lui Tejay van Garderen, de la BMC.
Spaniolul Alberto Contador a atac devreme, dar a fost prins rapid de plutonul in care pedalau Chris Froome, Nairo Quintana si Vicenzo Nibali, iar mai tarziu a avut ghinionul sa cada, intr-un moment in care se tinea aproape de rivalii sai, ajungand la linia de sosire cu o intarziere de doua minute si 18 secunde fata de Chris Froome, liderul clasamentului general. In acest moment, Contador este iesit din cursa pentru tricoul galben. Se pare ca oboseala acumulata in Turul Italiei, si-a spus cuvantul.

Etapa s-a incheiat cu o surpriza- Simon Geschke, rutierul echipei Geant – Alpecin, este la a treia participare in Turul Frantei, iar la Pra Loup si-a adjudecat prima victorie dintr-o etapa.




Un comentariu:

  1. Eu zic asa...chiar daca am vrea noi spectacol, chiar daca vrem suspans pana in ultimele etape, sincer nu vad ce s-ar putea intampla dupa ceea ce am vazut pana acum.

    RăspundețiȘtergere