sâmbătă, 4 iulie 2015

Daniel Teklehaimanot, deschide Turul Frantei

Daniel Teklehaimanot, primul rutier eritreean din istoria participarilor in Turului ciclist al Frantei, va fi primul concurent care va pleca, azi 4 iulie, in prima etapa, a competitiei. Etapa de deschidere este un contracronometru individual de 13,8 km, ce are loc in Olanda, la Utrecht.
Ultimul rutier care va incheia etapa de azi, va fi italianul Vincenzo Nibali, castigator al editiei de anul trecut. Editia 2015 a Turului Frantei, are un traseu de 3.360 km, impartit în 21 de etape.

Prima etapa, cea a cronometrului este programata astazi, iar ultima etapa este programata pe 26 iulie, intre Sevres Grand Paris Seine Ouest — Paris Champs-Elysees, rutieri urmand sa parcurga 109,5 km. 
Organizatorii au pus la bataie premii totale de 2.030.150 euro, dintre care 450.000 euro vor reveni celui care va castiga tricoul galben.

sursa: agentia AFP

3 comentarii:

  1. "Nimic nu se compară cu plăcerea simplă de a merge pe bicicletă." (John F. Kennedy)... Dacă tot e "4th July" , zicem ceva de la un fost președinte american, dar anul acesta prima etapă din Turul Franței e evenimentul zilei.

    RăspundețiȘtergere
  2. De abia asteptam sa inceapa Le Tour de France,problema este ca nu am reusit sa imi iau concediu.

    RăspundețiȘtergere