miercuri, 1 iulie 2015

"Ce semeni, aia culegi!"

Personalitatea, atitudinea si comportamentul pe care il avem fiecare dintre noi sunt cele care ne decid sau ne vor decide cat de grea sau cat de usoara ne va fi viata in societatea in care traim.
Agresivitatea, rautatea, nesimtirea si manipularea celorlalti pot sa ne asigure pe termen scurt "succesul", insa pe termen lung toate acestea se vor intoarce impotriva celor cale le folosesc, din plin...

Oamenii care s-au simtit lezati de atitudinea si comportamentul acesta, agresiv, rautacios si manipulator se transforma, in timp, in dusmani care daca vor putea sa ne plateasca cu aceeasi moneda o vor face, iar astfel vom fi nevoiti sa stam tot timpul in alerta, incordati ca sa nu fim sabotati de cei carora si noi le-am facut rau.
Pe de alta parte, daca adoptam o atitudine de fair-play, daca suntem politicosi si respectuosi, daca nu vom cultiva ura sau manipularea si vom avea in vedere tot timpul situatii de tip castig-castig, oamenii ne vor ajuta de bunavoie si vom fi inconjurati de persoane de calitate, asemeni noua.
"Ce semeni, aia culegi!" - asa ca schimbandu-ne atitudinea, ne vom schimba viata.

Un comentariu:

  1. Foarte, foarte adevarat! Macar sa fie lumea curioasa sa citeasa sa intre ceva in cap.

    RăspundețiȘtergere