marți, 2 iunie 2015

TVA -ul redus impulsioneaza cresterea economica

                           Un TVA redus impulsioneaza cresterea economica

Masura luata de guvern, de a reduce TVA-ul la alimente va contribui la cresterea puterii de cumparare si la marirea potentialului de crestere economica, de la 3% la 4% in 2015, prin impulsionarea consumului si a investitiilor, sustine consilierul premierului pe probleme macroeconomice, Cristian Socol.




"Vor beneficia de măsură în primul rând persoanele cu venituri reduse și cele din clasa de mijloc care au ponderi ale produselor alimentare și băuturilor nealcoolice în coșul de consum cuprinse între 27% și 90%. Principalii beneficiari vor fi cei din gospodăriile cele mai sărace — familii cu mulți copii, monoparentale, familii de pensionari, șomeri, agricultori, familii din care fac parte salariați cu un venit sub salariul mediu pe economie (83% dintre salariații români) și gospodăriile cu venituri medii. 
Plusuri de bunăstare vor exista pentru fiecare român"

Aceasta masura conduce pe termen mediu si lung  la o oferta internă mai mare si mai competitivs de produse alimentare si de bauturi nealcoolice, "măsura aruncând o mână de ajutor sectorului agroalimentar, un sector strategic pentru România", sustine consilierul primuluiministru al Romaniei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu