miercuri, 10 iunie 2015

Sistemul nu se mai ascunde, joaca pe fata


                                     Sistemul nu se mai ascunde, joaca pe fata



M-am tot mirat de-a lungul timpului cum e posibil ca liberali normali la cap sa apere orbeste, fara discernamant, toate aberatiile DNA-ului, punandu-se uneori in posturi ridicole. Era evident ca exista o motivatie,alta decat aceea privind "independenta justitiei" , data fiind implicarea justitiei in politic. Presupun asadar ca aranjamanetele pentru urmarirea penala a premierului sunt destul de vechi, s-a asteptat doar momentul oportun.
Desigur ca presiunea asupra lui Ponta este uriasa. Daca va ceda, urmeaza alti 10 ani de domnie a "sistemului". Se spune adesea ca Basescu a creat sistemul, eu ma intreb: totusi daca nu sistemul l-a creat pe el. Oricum, Basescu a plecat, sistemul a ramas.

Ca sa raspund la o intrebare care pluteste in aer : nu, Ponta nu trebuie sa demisioneze atata vreme cat procurorii nu vin cu un dosat beton, pentru simplu fapt ca lucrurile trebuie repuse in ordinea lor fireasca: politicienii guverneaza si fac legi, procurorii ancheteaza, judecatorii dau verdicte, sereistii se ocupa de spioni. Iar penelistii fac opozitie pana la viitoarele alegeri!

Ceea ce ma uimeste insa este faptul ca sistemul nu se mai ascunde, joaca pe fata, cu brutalitate, cu insolenta, cu dispret, cu nesimtire, cu o uriasa sete de sange. Zilnic vedem cate un membru al sistemului, cu bube in cap, de iti sparg ecranul televizorul, iesind si aparand sistemul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu