vineri, 26 iunie 2015

Sa faci compromisuri

Ti se tot spune de mic ca trebuie sa faci compromisuri, sa lasi de la tine, sa ii pui pe ceilalti mai presus, iar astfel vei fi fericit, vei fi privit cu ochi buni si vei castiga doar simpatia si iubirea celor din jur.
Ai facut toate aceste lucruri si cu ce rezultat?
Cei in favoarea carora ai lasat de la tine si ai facut compromisuri, par sa te respecte cel mai putin, i-ai invatat ca pot sa se foloseasca de tine si ca atare o si fac, te desconsidera, iar de afectiune sau de iubire nici sa nu mai vorbim, nu-i asa?

Le cerem altora sa renunta la propria lor personalitate ca sa ne fie noua mai usor si din egoismul nostru propriu - ne dorim ca ceilalti sa traiasca pentru noi si nevoile noastre. Insa ii respectam cu adevarat pe cei care fac compromisuri pentru noi? Nu, deoarece ii vedem ca fiind slabi, fara personalitate proprie si ca atare, nu trebuie sa facem nimic special ca sa le intram in gratii.
Noi oamenii ii respectam pe cei care sunt puternici, pe cei pentru a caror afectiune trebuie sa luptam, pe cei care isi traseaza limite clare si ecologice de interactiune cu cei din jur. Asa suntem noi oamenii construiti.
Deci, daca compromisurile nu te-au facut fericit, de ce ai mai contina sa renunti la tine si sa le faci?
Traieste in acord cu tine insuti, iar astfel vei fi si respectat si iubit de cei care merita sa faca parte din viata ta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu