joi, 25 iunie 2015

S-a vândut Mega Image.


 Royal Ahold un grup olandez, a ajuns la un acord privitor la preluarea grupului belgian Delhaize, proprietarul lantului de magazine Mega Image, pentru aproximativ 9,3 miliarde euro în actiuni, creând astfel al patrulea mare retailer de alimente din Europa si al cincilea din SUA, Este cea mai mare tranzactie din industria de retail din ultimii 10 ani, conform celor de la mediafax.ro.

Investitorii Delhaize vor primi 4,75% din actiunile Ahold pentru fiecare actiune proprie, au anunta ieri cele doua companii, relatează Bloomberg. Tranzactia a fost evaluata la 90,04 euro pe acţiune, cu 2,3% peste cotatia de la închiderea sedintei bursiere de marti.


Dupa mai multi ani de speculatii, acordul a fost accelerat de intensificarea concurentei pe piata din Statele Unite, concurenta venita inclusiv din partea celor de la Wal-Mart Stores.

Actionarii de la Ahold vor detine 61% din compania rezultata in urma acestei tranzactii si vor primi 1 miliard de euro, suma pe care retailerul olandez spune ca o s-o returneze actionarilor.

Impreuna, cele doua companii opereaza aproape 6.300 de magazine la nivel mondial, cu vanzari anuale de peste 54 de miliarde de euro, avand peste 4% din piata de profil a Statelor Unite, potrivit unei analize facute de Natixis.

Compania rezultata in urma acestei fuziunii, denumita Ahold Delhaize, va fi al patrulea mare retailer de alimente din Europa.

"Aducem împreună două organizaţii de clasă mondială", a declarat directorul general al Ahold, Dick Boer.

Omul care a dezvoltat reteaua Mega Image din România pleaca:
"Xavier Piesvaux, executivul care conduce din 2008 businessul local al Mega Image, cea mai mare reţea de retail din Capitală, va pleca din compa­nie după zece ani petrecuţi în Româ­nia, informează compania care mai spu­ne doar că Piesvaux va părăsi gru­pul Delhaize, acţionarul Mega Image", scrie zf.ro.

Mega Image a anuntat deja inlocuitorul acestuia in persoana  lui Vassilis Stavrou, cel care va ocupa functia de director general. Stavrou lucreaza pentru Delhaize din anul 1994 si in prezent ocupa functia de vicepresedinte senior, si se ocupa cu dezvoltarea afacerii pentru sud-estul Europei si Indonezia.

Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din România, avand o retea formata din 420 de magazine, sub marcile Mega Image (203), Shop & Go (214), AB COOL FOOD (1), Gusturi Românesti (1) si Mega Drive (1).

Un comentariu:

  1. Daca vor avea mici formati, si buni pe deasupra, n-am nimic împotriva lor.
    Cu toate ca sa fii azi cea mai mare retea de magazine si mâine sa spui "Pa!", este putin ciudat!

    RăspundețiȘtergere