luni, 1 iunie 2015

Oamenilor le este teama de ceea ce gandesc altii

Oamenilor le este teama de ceea ce gandesc altii deoarece isi proiecteaza propriile insecuritati si temeri sau au ganduri negative despre ceilalti si isi imagineaza ca si altii gandesc ca ei.
De exemplu, tu crezi despre tine ca nu esti suficient de bun, destept, frumos, bine imbracat s.a.m.d. si iti imaginezi ca si ceilalti vad la tine aceste "defecte" pe care de fapt doar tu ti le atribui.
Sau, tu ii judeci pe oameni in mintea ta, gandesti negativ despre ei, ii devalorizezi ori ii critici si crezi ca si ei fac la fel in ceea ce te priveste pe tine.

Partea interesanta este ca oamenilor nu le pasa atat de mult de tine precum crezi tu si oricum nu gandesc despre tine ceea ce iti imaginezi. Poate ca gandesc alte lucruri, de care tu nu stii si nici nu te intereseaza - este cel mai bine sa fie asa.
De ce te-ar interesa ce gandesc altii despre tine? Chiar daca nu ar gandi lucruri pozitive, ai de gand sa te schimbi ca sa te conformezi parerilor lor? Imi imaginez ca nu. Ai propria ta personalitate, propriul tau sistem de referinta si de valori si esti exact asa cum iti doresti sa fii. Daca TU vrei sa fii altfel schimba-te, dar nu pentru ca sa le corespunzi altora si nevoilor lor egoiste.
In al doilea rand, opreste-te din a-i mai judeca sau critica pe altii in mintea ta. In loc sa le tot cauti defectele si sa observi ce nu-ti place la ei, mai bine te-ai focaliza pe calitatile lor, pe ceea ce ai de invatat de la fiecare om pe care il intalnesti. Dupa ce inveti sa traiesti astfel, avand un dialog interior pozitiv sau neutru despre altii, vei observa ca se petrece un miracol: nu o sa-ti mai treaca atat de mult prin cap faptul ca esti criticat sau devalorizat de catre ceilalti.
Realitatea din mintea ta are tendinta sa devina si realitatea ta exterioara. Asa ca, gandeste pozitiv (sau neutru) despre tine insuti si despre ceilalti si... observa ce se intampla.
Succes!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu