luni, 22 iunie 2015

Gazduiesc: Personalitatea

Cu cat mai putin iti este definita personalitatea, cu cat mai putin te cunosti si iti doresti sa te creezi pe tine insuti, cu atat mai mult vei fi dispus sa te alaturi celorlalti, sa le preiei gandirea, comportamentul si obiceiurile - asta inseamna spirit gregar (de turma).
In acest caz, daca nu esti inconjurat de oameni si nu ai pe cineva care sa te distreze sau sa iti spuna ce faci, te plictisesti si iti simti goliciunea interioara. Tot pentru ca sa nu te plictisesti, sa nu stai singur in propria ta companie deoarece nu stii ce sa faci, esti dispus sa faci tot felul de compromisuri care, la randul lor, te indeparteaza si mai mult de tine insuti.

Un om care si-a descoperit si isi cultiva bogatia interioara nu se plictiseste singur niciodata. El stie sa dea un sens solitudinii sale si stie ca doar in propria sa companie poate cu adevarat sa se defineasca si sa evolueze.
Atunci cand ai o relatie buna cu tine insuti, cand te simti bine in propria ta companie si stii sa-ti imbogatesti viata adaugandu-i plus valoare (nu prin distractii de moment inutile, menite sa te indeparteze de fapt de tine insuti), poti sa fii si sa devii tot ceea ce visezi. Iar cand tu te imbogatesti in interior, exteriorul (relatiile, profesia, viata in general) va avea doar de castigat.
Celebreaza-ti solitudinea si invata sa o percepi ca pe un prilej de imbogatire si evolutie interioara.

sursa: Ursula Yvonne Sandner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu