vineri, 5 iunie 2015

Franta- obliga supermarketurile sa nu arunce mancarea

Tare as vrea sa vad si eu în România un consilier municipal sau un parlamentar care se pune serios pe treaba, pune lucrurile în miscare si lansează petitii pentru o cauza dedicata, înainte de toate, oamenilor.  Arash Derambarsh, a convins Franţa sa oblige supermarketurile sa nu mai arunce mâncarea nevânduta, iar acum vrea sa extinda aceasta printr-o legislatie impusa în UE.
Poate a venit vremea sa cerem si noi politicienilor o lege similara, prin care tonele de mâncare numai buna de consumat ajung la gunoi doar pentru ca e mai profitabil pentru supermarketuri.

Sursa: TOTB.RO

3 comentarii:

  1. soluţii sunt destule, important e să existe şi voinţă din partea magazinelor, administraţiilor locale. un alt exemplu din Danemarca

    RăspundețiȘtergere
  2. Legea presupune amenintarea si recurgerea la violenta pentru respectarea ei. Intrebarea mai filosofica e "cate dintre problemele societatii se pot solutiona prin violenta?".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. amenda e o formă de violenţă? povestea cu educarea cetăţenilor sună foarte frumos pe hârtie, dar în realitate lucrurile nu stau tocmai aşa.

      Ștergere