vineri, 5 iunie 2015

De la altii: Supravietuirea si dezvoltarea intr-o lume diversa

Supravietuirea si dezvoltarea intr-o lume atat de diversa si de imprevizibila se poate face doar daca folosim cel mai puternic instrument pe care il avem la dispozitie - mintea noastra rationala.
Adaptarea la realitate, invatarea, rezolvarea problemelor, constiinta de sine, capacitatea de a face planuri si previziuni asupra viitorului, vointa, motivatia, determinarea, ambitia, inteligenta, mobilizarea resurselor interioare si a celor exterioare, etc. - toate sunt apanajul mintii noastre rationale.

O minte rationala structurata si sanatoasa inseamna o viata de succes. Orice efort pe care il depui, orice investitie pe care o faci in gandirea ta se vede in felul in care arata viata ta.
Nu fugi de realitate, ci stai cat mai mult in ea si intelege-o. Desi poate ti se pare ca este dura, atunci cand o intelegi si o accepti, realitatea devine scena pe care tu iti traiesti in mod constient viata. Odata cu intelegerea realitatii vei vedea ca viata devine mult mai simpla si mai clara.
Deschide larg ochii, fii atent la tot ceea ce te inconjoara, cauta sa intelegi si apoi sa te adaptezi la realitate, exact asa cum este ea.
Lumea apartine celor care isi folosesc ratiunea, nu celor care se refugiaza in iluzii si autoamagire!

sursa: Ursula Yvonne Sandner

Un comentariu: