luni, 22 iunie 2015

De la 1 iulie scade pretul medicamentelor



Incepand cu 1 iulie, dupa ce cataloagele privind preturile la medicamente va intra in vigoare, preturile acestora vor scădea cu pana la 25%

Asadar, producatorii si distribuitorii vor fi obligati sa umble la preuri, ieftinirea medie fiind de 20%, dar vor fi reduceri care vor depasi acest prag.

"Astăzi (19 iunie 2015) dăm drumul ordinului privind CaNaMed-ul (Catalogul Național al Medicamentelor, n.r.) și probabil că va fi publicat luni și va intra în vigoare începând cu 1 iulie", a declarat vineri Mihaela Udrea, şefa Direcţiei Farmaceutice din Ministerul Sănătăţii.


Cataloagele privind preturile la medicamente vor fi valabile de la 1 iulie 2015.

De la Ministerul Sanatatii s-a mai spus ca valoarea redusa a medicamentelor va ramane aceeasi pentru cel putin 12 luni, producatorii si distribuitorii urmand a fi sanctionat daca nu actualizeaza preturile.

Lista cu preturile finale a peste 8.000 de medicamente va fi publicata pe site-ul Ministerului Sănătății si va putea fi consultata online de orice pacient care vrea sa afle cât trebuie sa scoata din buzunar pentru un anumit medicament.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu