joi, 25 iunie 2015

De ce nu-si ating unii oameni obiectivele?

                                  De ce nu-si ating unii oameni obiectivele?


Majoritatea oamenilor nu-si ating obiectivele pentru ca nu isi focalizeaza atentia pe ceea ce isi doresc cu adevarat.
Fie nu-si stabilesc clar ce vor, fie nu-si fac un plan de care sa se tina, fie au un plan insa permit distractiilor de moment sau altor oameni sa ii abata de la obiectivele lor.
Daca ai un vis, transpune-l intr-un plan concret, pe pasi, pe zile si ore si tine-te de el. Nu le permite altora sau evenimentelor sa te distraga de la obiectivul tau, ci gandeste in acest fel - "acest lucru ma apropie sau ma indeparteaza de planul meu?", "daca ies acum la suc cu prietenii mei ma voi apropia sau ma voi indeparta de obiectivul meu?", "daca dau din timpul si energia mea altor oameni sau lucruri care imi distrag atentia, asta ma ajuta sau ma impiedica sa imi ating visul?"

Pentru ca un vis sa se materializeze si sa devina realitate, trebuie sa fie mereu prioritatea ta numarul 1. Daca este doar o optiune, ceva ce faci cand nu mai ai altceva de facut, el nu va deveni niciodata realitate.
Prioritizare, focalizare, perseverenta - acestea sunt cuvintele cheie pentru ca orice vis pe care il ai sa devina realitate. Succes!

In alta ordine de idei, cineva spunea ca o viata fara regrete este ca si când nu ai trai clipa... Internetul ne inunda "inteligenta" cu mici trucuri care îti vor face viata fericita s cu sigurantaţi dat peste ele de nenumaate ori : 5 trucuri ce te vor ajuta saîtirăieşti viat faragrete, 5 pasi sa-l faci pe "prost" sa se întoarca la tine, 5 motive pentru a începe totul de la zero, 5 modalitati sa trezesti romantismul din "balega" de lânga tine ş.a.m.d.

Cei saraci cu duhul îsi petrec... pardon, îsi irosesc timpul cautând minuni în fiecare "stupizenie". Câteodata stau si ma gândesc (ca proastul in târg) la ei, la felul cum se straduiesc sa para altceva decât sunt si câta ambitie au unii în încercarea de-al schimba pe celalalt... si ma întreb, oare niciodata nu le vine în cap ca uneori marea problema vine de la ei?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu