vineri, 5 iunie 2015

Am o dilema!

Salutare tuturor! Acest articol porneste de la o anumita intrebare care ma macina de ceva vreme, daca vrei sa te angajezi la un studio de videochat in Bucuresti, ce faci? Te consulti cu familia?
 Numele meu este Florentin am o anumita varsta si am o sora mai mica decat mine. Parintii mei lucreaza in Italia. Incet-incet parintii au luat decizia sa merg si eu acolo, sa muncesc pentru o anumita perioada de timp. Au avut dreptate, deoarece nu se poate compara mediul de lucru si trai din Italia cu cel din Romania.
Diferenta este una destul de mare, nu numai in privinta stilului de viata, ci si in privinta mentalitati si a comportamentului, pe care l-am descoperit la oamenii ce locuiesc in Italia. Cu siguranta, nu am renuntat la tara mea natala, Romania. Merg foarte des acasa ca sa ma intalnesc cu sora mea, cu rudele si, cu prietenii mei. Dar, la ultima mea vizita sora mea m-a anuntat ca este angajata unui studio de videochat din Bucuresti.



Sa trec direct la subiect si sa nu il mai ocolesc. Poate ca m-as fi bucurat daca atunci cand mi-a spus ca lucreaza, ar fi fost un job intr-un alt domeniu, decat videochatul. Cu toate ca ea este foarte incantata de ceea ce face ea si colegele ei, din acel studio. Ea, mi-a spus ca sunt colege care au fost in situatii financiare dificile si datorita acestui job au reusit sa isi revina din punct de vedere financiar. pentru ca nu am fost atat de convins de ceea ce imi povestea ea am intrat pe site-ul studio20.ro ca sa vad despre ce este vorba. Sa ma conving direct de la sursa. Am inteles ca activitatea este una legala, cu contracte de munca pentru angajate. De asemenea, isi platesc taxele catre stat, avand din acest punct de vedere o activitate transparenta.

In cautarile mele ulterioare am gasit diferite pareri, pro si contra, unele chiar bine documentate. Am sa ma opresc doar la una dintre ele. O tanara care este angajata unui studio de videochat, se destainuia ca veniturile din aceasta profesie au ajutat-o sa isi continuie studiile. A venit in Bucuresti si a constat ca are nevoie de un venit constant. Ea fiind foarte multumita de acest job si, asigurandu-si venituri suficiente.

Am citi si in presa romaneasca un articol pe aceasta tema si, mi-am zis ca pana la urma este decizia ei si o voi respecta.

Din blogosfera romaneasca va doresc o zi minunata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu