marți, 16 iunie 2015

2016: TVA redus la apa pentru populatie si mediul privat

TVA-ul redus la 9% la consumul de apa ar putea fi aplicat atât pentru populatie, cât si pentru mediul economic, de anul viitor, a declarat, luni, pentru AGERPRES, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.


"Este o măsură pe care o analizăm până la final de an, iar, dacă găsim măsurile compensatorii, atunci putem să ne gândim la aplicarea unei astfel de măsuri de la 1 ianuarie 2016 pentru toți consumatorii, nu doar cei casnici, ci și industriali. Impactul pe buget este de 1,8 miliarde lei pe an. Va fi și un sprijin pe partea de agricultură, prin irigații. Sunt și alte efecte pozitive, dacă vom aplica o astfel de măsură, pentru că apă în economie folosim cam peste tot", a spus Teodorovici.
In privinta indicatorului de inflatie pe luna mai, el s-a aratat nemultumit ca a crescut, având in vedere masura de reducere a TVA la 9% la alimente, de la 1 iunie.


"Luna precedentă, probabil că unii dintre ei (retailerii — n. r.) au avut astfel de prețuri majorate și, probabil, acesta a fost motivul care a dus la o astfel de creștere a inflației pe luna mai. Important este acum la cât se duc prețurile în jos, ca urmare a acestei măsuri de 9%. (...) Vă dați seama că este o nemulțumire văzând că o măsură a Guvernului de relaxare fiscală nu se regăsește întru totul la cetățean, dar asta este piața: cerere și ofertă", a explicat ministrul de la Finante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu