luni, 25 mai 2015

Piata imobiliara, casa noua

                                              Piata imobiliara, casa noua, apartamentele din Iasi

Cand ne gandim sa cumparam o locuinta, o casanoua primul lucru firesc care ne vine in minte este sa apelam la una din agentiile imobiliare. Subiectul acesta a devenit in ultimii ani, unul extrem de sensibil si am cam evitat sa scriu! Sunt cateva articole pe acesata tema pe blogul meu. Din ce am vazut eu prin blogosfera romaneasca exista pareri pro si contra. Este adevarat ca mai mult contra.

Dar vazand azi dimineata acest anunt casanoua, zic ca-i musai sa-mi dau si eu cu parerea! Inainte de a cumpara o locuinta sunt cateva intrebari la care trebuie sa avem, ca si cumparatori, un raspuns clar.
1. Locuinta sa fie una noua sau veche?
2. Locuinta sa fie in centru sau la periferie?
3. Sa fie casa sau apartament?


Hai, sa le luam acum pe rand si sa vedem avantajele si dezavantajele!
Pai, daca optezi pentru o casa noua pretul e mai mare, desigur, dar nu vei mai avea nevoie de renovari, care sunt destul de piperate, inca... cu toate ca aceasta criza a facut prapad, constructori tot n-au priceput care-i "solutia" de iesire! Adica sa-si reduca profitul urias! Cine isi minimalizeaza profitul rezista cine nu...paa!
Acum fiecare dupa posibilitati, desigur...dar recomandarea mea este pentru o locuinta noua!
Unde sa fie locuinta? Daca vrei sa fie liniste, atunci e clar ca trebuie sa alegi o zona mai la periferie, sa te feresti de centrul orasului aglomerat si zgomotos!
Daca sunteti tineri si va plac distractiile, atunci centrul sau zonele limitrofe sunt cele de preferat! Din centru mai ai si avantajul mijloacelor de transport. Plus ca ar fi mai in siguranta! Dezavantajul este ca in centru majoritatea covarsitoare a locuintelor sunt vechi! Deci, va trebui pe langa suma de achizitie sa va bugetati si ceva banuti pentru renovari. Sunt sigur ca oricat de intretinuta ar fi, tot veti avea ":surprize"...conducte ruginite, igrasie, faianta veche, etc. Astea vor trebui schimbate si o lucrare de reamenajare va va costa destul de mult.
Acum, cu programul "Prima Casa", pot fi achizitionate si locuinte mai vechi!

La cel de-al treilea punct am sa fiu subiectiv. Prefer casa in locul apartamentului, chiar daca apartamentele din Iasi pe care le-am vazut pe site-ul casanouaiasi.ro, sunt spatioase. Sunt in ambele situatii avantaje si dezavantaje. Cred ca fiecare dintre noi alege varianta ce-a mai sustenabila din punct de vedere financiar si pretul unei case, in majoritatea cazurilor, depaseste pretul unui apartament.

Daca tot am adus in discutie, azi subiectul casei si, daca locuiti in Iasi sau doriti sa va stabiliti in aceasta localitate, va recomand PROMOTIA lunii MAI, pe Casa Noua, pretul este de  950 €/mp la toate apartamentele cu 2 si 3 camere decomandate !
Pentru apartamentele din Iasi pe site-ul casanouaiasi.ro , veti gasi si modalitatile de finantare cele mai flexibile.

Ca si concluzie, sfatul meu este sa va faceti socotelile. Care socoteli sunt pur economice si dupa aceea sa luati decizia!Ar fi multe de zis, dar va las si pe voi sa va dati cu parerea!

Din blogosfera romaneasca va doresc sa aveti o zi profitabila.

PS. Daca sunteti in cautarea unei locuinte si doriti mai multe informati despre apartamentele de vanzare, va invit pe site-ul casanouaiasi.ro.



Un comentariu: