duminică, 3 mai 2015

Mintea noastra creeaza scenarii negative

"Cel caruia ii este teama ca va suferi, deja sufera deoarece ii este teama". 
Michel De Montaigne
Mintea noastra, lasata in voia ei, creeaza tot felul de scenarii negative despre noi insine, despre potentialele noastre actiuni viitoare si uneori chiar si despre viata in general. Teama de a nu suferi ne limiteaza actiunile si ne incorseteaza in diferite situatii, de multe ori plictisitoare sau blazante.

"Ai grija sa nu patesti ceva", "ai grija sa nu te ranesti", "stai cuminte in banca ta", "necunoscutul este periculos", etc., sunt mesajele pe care le auzim frecvent in copilarie.
Aceste mesaje, alaturi de principiul dupa care functioneaza inconstientul nostru - "evitarea durerii" - si alaturi de mesajele menite sa induca frica prezentate de mass-media, religie sau de cei din jurul nostru, ajung efectiv sa ne blocheze actiunile si viata.
Cu toate ca majoritatea scenariilor negative pe care ni le facem nu se intampla niciodata, iar de fiecare data cand s-a intamplat ceva neprevazut ai gasit resursele ca sa depasesti acel obstacol, tu continui sa-ti traiesti viata limitat de fricile tale.
Oare nu este momentul sa gandesti si sa actionezi altfel?
In loc sa-ti hranesti frica, alege sa-ti hranesti curajul.
In loc sa-ti faci scenarii negative in minte, alege sa te gandesti la cel mai bun rezultat posibil.
Cum ar fi daca ai avea incredere in tine, daca ai stii ca poti si ca, indiferent ce se va intampla, vei gasi o cale ca sa depasesti orice obstacol - pentru ca oricum asta ai facut de fiecare data?
Ai incredere in tine, hraneste-ti curajul, actioneaza si traieste-ti viata!

3 comentarii:

  1. In PREZENT ascult audiobook-ul lui Eckhart Tolle... The Power of Now... Recomand tuturor, pentru "trezire

    RăspundețiȘtergere
  2. PS. Am mai scris si voi mai scrie extrem de dur, in limabaj la adresa licheleleor( ca nu-s atat de fraier sa spun Liberali) chiar daca postaci licheleor astora vor continua sa ma ameninte si sa araunce licheane de "caco" pentru leul luat de la Gorghiu, Blaga, Predoiu si alte Lichele Liberale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Accepta aceste lucruri ca facand parte din viata si mergi mai departe cu seninatate, zic eu!

    RăspundețiȘtergere