marți, 5 mai 2015

Micul - burgerul americanului ! Mititeii bănăţeni a lui Uica


Micul , in opinia mea , este burgerul americanului ! Burgerul este plat pentru ca americanii au totul pe palme. Noi , romanii , ne framantam, ne chinuim , strangem pumnii ... Asa ca framantam in pumni si micii ...Mititeii bănăţeni a lui Uica (un vestit bucătar). 

Ingrediente: 

-1 kilogram de carne tocată de pui, din cea care se cumpără la caserolă ;
- 400 grame de carne de vită din cea de pe căzături numită în galantar CVL, adecă tradus, Carne Vită Lucru;
- 400 grame de CPL, adică să înţelegeţi Carne Porc Lucru, dar mai cu grăsime pe ea, din care iarna, pe economie, se cumpără pentru umplut cârnaţii; 
- 200 mililitri de supă de vită pe care o prefaceţi topind un cub de Knorr în apă clocotită; 
Mirodenii:

 - 15 grame de piper 
 - 15 grame de cimbru uscat
 - 5 grame de chimion râşnit proaspăt 
- 10 grame boia roşă dulce 
- 3 grame de boia iute 
- 2 grame de enibahar 
- 2 grame de rozmarin uscat 
- suc de mujdei din 2 căpăţâni de usturoi 
Pentru ca aceşti mici să fie "regulamentari", trebuie să le dedicaţi două zile. Cărnurile de porc şi de vită se dau de două ori prin maşina de tocat cu sită fină, apoi se amestecă cu carnea de pui tocată şi cu mirodeniile, până se formează pasta de mici. După ce amestecul a stat trei ore la frigider, se frământă din nou, adăugând, treptat, sare după gust, supa şi sucul de mujdei. "Trebuie să simţiţi la mână că se face maiaua ca un tot unitar, bine legat şi consistent ca să se formeze mititeii uşor. Vedeţi că piperul şi cimbrul pot fi trezite, adică şi-au pierdut din aromă şi atunci mai adăugaţi dar nu cu mână spartă, că aromele de la urmă se dau pe grătar", spune Uica Mihai. Amestecul "finisat" se lasă la frigider până a doua zi.

sursa: Uica Mihai.

3 comentarii: