luni, 18 mai 2015

"Cand dogma intra in minte, orice activitate intelectuala inceteaza."

"Cand dogma intra in minte, orice activitate intelectuala inceteaza."
Robert Anton Wilson
Orice credinta, orice convingere, orice dogma care nu poate fi discutata este periculoasa pentru mintea ta si este in dezacord cu flexibilitatea atat de necesara cunoasterii.
Fotografia postată de Ursula Yvonne Sandner. Evolutia omenirii se bazeaza pe schimbare, pe depasirea vechiului care si-a demonstrat inutilitatea sau chiar efectele nocive pentru om si pentru viata sa. De-a lungul istoriei, multe dintre ideile care erau "litera de lege" au fost depasite prin noi descoperiri, iar asta a permis evolutia si dezvoltarea noastra din toate punctele de vedere.
Da, exista oameni care isi doresc sa fie dependenti de credinte si de dogme, deoarece asta le da un anumit sentiment de siguranta in fata vietii.
Ei sunt aceia care nu isi asuma pe deplin responsabilitatea asupra vietii lor si, ca si niste copii, prefera sa li se spuna ce sa gandeasca si cum sa traiasca. Prefera oricand o iluzie reconfortanta in detrimentul unui adevar care poate fi dureros.
Insa, un om care cauta independenta in gandire si simtire, care este constient de faptul ca mintea sa ii este suficienta ca sa decida pentru sine, nu va accepta credinte dogmatice sau convingeri imuabile care sa-i conduca viata.
Ai o minte proprie - foloseste-o ca sa acumulezi cunoastere si sa gandesti singur!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu