marți, 14 aprilie 2015

Tractorul U650 se produce din nou.

                                                        Tractorul romanesc revine.
Urmasa Uzinei Tractorul Brasov, fabrica de Tractoare de la Baicoi va livra in luna mai primele zece tractoare in Egipt.

Fostul director al uzinei Tractorul SA Brasov, Titus Şerban, în prezent director al firmei care a achizitionat licentele pentru acest tip de masini agricole, a spus ca: „În funcţie de cum se prezintă aceste tractoare, urmează să primim comenzi ferme de minim 25 de tractoare pe lună”, a explicat Şerban.

Tractorul U 650 este compania care a preluat de la defuncta Tractorul UTB SA licenta de fabricatie de tractoare U 650 doar pentru Egipt. Actualele tractoare se construiesc intr-o hala a Fabricii de Echipament Hidraulic si Subansamble Băicoi, cumparata cu cativa ani in urma de omul de afaceri egiptean Atef el Said el Kalaini, un fost partener al uzinei Tractorul SA Brasov, in Egipt.
Pana la aceasta comanda, de 25 de tractoare pe luna livrate armatei egiptene, fabrica de la Baicoi a produs piese de schimb pentru tractoare, iar 95% din productie a fost exportata in Egipt.
.
Anul trecut compania a avut un rulaj de 1,54 milioane de euro doar din piese de schimb, anul acesta mizandu-se pe 1, 6 - 1,7 milioane de euro. Din pacate tractoarele produse la Baicoi nu pot fi comercializate decat in Egipt. Licenta de fabricatie a fost achizitionata doar pentru Egipt, tractoarele neputand fi vandute in alta tara.

2 comentarii:

  1. Aglae Stoicanaprilie 14, 2015

    Cei care au stat drepti in fata institutiilor financiare( partidele de dreapta) si au distrus economia romaneasca, inclusiv Uzina Tractorul, se vor acum la guveranare...lichele liberale din Brasov au pus ochi pe terenul de la Uzina si au acceptat prin interpusi de la Bucuresti restructurarea si falimentarea acestei uzine care avea piata de desfacere atat la intern cat si pe export...Dovada ca in Egipt sunt apreciate aceste Tractoare...

    RăspundețiȘtergere
  2. e acel program de restructurare de la sf. aniilor "90...

    RăspundețiȘtergere