marți, 28 aprilie 2015

"Plan B" pentru falimentul Greciei

                                                Grecia - Zilele intra in sac

Cel mai indatorat stat din Uniunea Europeana depune eforturi pentru a strange fondurile necesare achitarii urmatoarei transe de 1.5 miliarde de euro din datoria interna si externa. Ministri de Finante din Zona Euro refuza acordarea de ajutoare financiare suplimentare pana cand Grecia nu va indeplini cerintele acordului de ajutor financiar.


Conform presedintelui UBS, Axel Weber, in urma celor 8 luni consecutive de discutii privind o noua transa de ajutor financiar fara succes, consensul general la intalnirile FMI din Washington de luna aceasta pare sa fie ca un faliment al Greciei ar putea fi administrat. De altfel si germanii au dat de inteles in urma cu doua zile ca exista deja un "Plan B" in caz ca negocierile privind finantarea Atenei dau gres

Grecia mai poate accesa o transa de 7,2 miliarde de euro din programul de ajutor financiar incheiat în 2010 cu Troica internationala. Insa, creditorii conditioneaza acordarea banilor de adoptarea unor masuri de austeritate, pe care guvernul de la Atena refuza sa le implementeze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu