joi, 9 aprilie 2015

Festivalului Internațional de Teatru NETA

Guvernul a decis in sedinta saptamanala de marti sustinerea Festivalului Internațional de Teatru NETA (New European Theatre Action), care va avea loc pentru prima data in București, in perioada 28 august - 4 septembrie. Sustinerea se va face prin suplimentarea bugetului Ministerului Culturii cu aproape 1,2 milioane de lei, informeatia a fost comunicata Biroul de presa al Executivului si bineinteles ca foarte putine televiziuni ( nu este cazul insolventilor propagandisti penelisti) a mediatizat-o.



"În acest sens, Executivul a alocat suplimentar Ministerului Culturii suma de 1,189 milioane de lei, răspunzând astfel solicitării Teatrului Național 'I.L. Caragiale", organizator al acestui eveniment si membru fondator al rețelei NETA din 2005", potrivit sursei amintite.


Guvernul, mai  precizeaza ca Festivalul International de Teatru NETA 2015, organizat la zece ani de la infiintarea retelei NETA, va reuni 13 dintre cele mai reprezentative productii teatrale din spatiul sud-est european, sub genericul "Teatrul — Erou al Timpului Prezent".

"NETA are sediul la Ljubljana (Slovenia) și este cea mai amplă asociere teatrală de acest format în Europa. Rețeaua reunește 51 de instituții teatrale și festivaluri din 19 țări situate în regiunea de sud-est a Europei, al căror potențial în plan cultural le recomandă ca pe un partener și participant activ în cadrul comunității teatrale europene și internaționale" , se arata in comunicatul biroului de Presa al Guvernului Romaniei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu