vineri, 6 martie 2015

Medicamente- scumpe precum diamantele

Noi romanii ne-am tratat cu medicamente scumpe precum diamantele. Preturile au fost de 4 ori, de 7 ori mai mari ca in restul Europei, si au consumat bani direct din bugetul statului.
Sa ne pacalim ca nu ne-au ars la buzunar, cum zice o expresie des folosita in popor…Eu zic ca ne-au prajit, dar, la foc mic si constant, caci ani la rand, nimeni nu a controlat - nu a stiut - nu a vrut - nu a semnat. Le-a fost teama?

Cati bani? 
Companiile farmaceutice spun ca nu au calculat discount-urile, dar banii tot au disparut, caci nu ne permitem ceva ieftin - ca austriacul sau grecul obisnuit, pentru ca suntem prea saraci. Saracii Europei.

Un singur exemplu:

Cancer gastric  - o cutie in Romania 1.245 lei- in Austria 628 lei (sursa: Min. Sanatati).

Acum este logic sa-i intrebi pe fostii  ministri ai sanatatii...V-a fost teama sau a-ti batut palma?

PS. "Min. Sanatatii, liberalul Eugen Nicolaescu TUN de 22 de MILIOANE de euro la Ministerul Sănătăţii. Contracte cu DEDICAŢIE semnate de Eugen Nicolăescu".... de urmarit cat e de independenta justitia!
Contractul a fost alocat fara sa se desfasoare licitatia, direct firmei germane SIEMENS BUSINESS SERVICES împreuna cu HP bazat pe Solutia SAP. Sistem informatic pentu spitale, inseamna de fapt un tun de 22 de milioane de euro...deoarece doar doua spitale au fost in cele din urma dotate cu respectivul sistem, la Fundeni si la Spitalul judeţean Târgu Mureş, unde minstrul respectiv avea anumite interese.

Un comentariu: