joi, 12 martie 2015

Exista un echilibru

Atat in natura, cat si in viata, exista perioade de creatie si perioade de distrugere. Exista un echilibru intre viata si moarte, intre alb si negru, intre "bine" si "rau".
Dinamica sociala si viata fiecaruia dintre noi reflecta legile naturii. Viata si moartea, creatia si distrugerea sunt parte dintr-un ciclu care repeta si care asigura continuitatea existentei. Ceva trebuie sa moara pentru ca altceva sa se nasca, fie ca este vorba de idei, stari de fapt sau momente. Nu exista nimic pentru totdeauna, totul se supune aceleiasi legi: existenta si non-existenta, viata si moarte.
Sa depasim gandirea in termeni de bine si rau inseamna si sa intelegem faptul ca, indiferent ce simtim sau cum ne-am dori noi ca sa fie lucrurile, natura si viata isi urmeaza neperturbate legile proprii.
Ceea ce putem noi sa facem este sa acceptam faptul ca viata este asa cum este, sa nu ne luptam cu ceea ce nu putem schimba si sa valorificam cat mai mult prezentul. Sa nu ne atasam de nimic deoarece oricum totul este intr-o continua schimbare.
Cea mai de pret avutie a fiecarui om este clipa prezenta. Acum esti aici si acum poti sa faci tot ceea ce-ti doresti. Trecutul nu mai este, iar viitorul este incert. Da, poti sa-ti construiesti viitorul si sa faci tot ce poti acum pentru ca el sa arate asa cum il visezi, insa nu ai nicio garantie ca lucrurile vor sta exact asa cum iti doresti.
Traieste ACUM, bucura-te ACUM, creeaza ACUM, nu-ti amana fericirea pentru un moment din viitor asupra caruia nu detii controlul absolut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu