marți, 17 martie 2015

Daca PNL-PDL blocheaza codul, guvernul isi asuma raspunderea in Parlament

Premierul Romaniei Victor Ponta a anunta ieri, intr-o conferinta de presa, ca noul Cod Fiscal va fi finalizat în perioada imediat urmatoare.

"Cel târziu pe 25 va pleca la Parlament. Voi solicita Senatului procedură de urgenţă în aşa fel încât să poată fi discutat în comisii şi în plen imediat după Paşte", a spus V.Ponta.

La sfârsitul lunii aprilie Codul Fiscal poate ajunge si in Camera Deputaţilor.

"Sunt două luni, mai şi iunie, în care Camera Deputaţilor are suficient timp să dezbată, să aprobe", a mai spus premierul Romaniei.




De asemenea, primul ministru, nu exclude angajarea raspunderii Guvernului daca se va constata ca PNL-PDL vor bloca adoptarea noului Cod Fiscal si a celui de Procedura Fiscala.

"Dacă voi constata că, prin măsuri procedurale, Partidul Naţional Liberal va bloca adoptarea codului fiscal, voi lua în calcul şi procedura de angajare a răspunderii Guvernului pentru cele două coduri", a mai spus premierul.

PS. 1.Am observat in ultimele zile o campanie a mediei insolvente, de dreapta-neplatitoare de taxe si impozite,  ( a pupilingailor johannisti) care omit cu buna stiinta scaderea TVA-ului, scaderea accizelor si alte masuri de relaxare fiscala, aruncand pe piata doar parte de crestere a impozitului pe proprietati. O TEHNICA de MANIPULARE de 2 lei...dar pe multi bani negri, care ajung cu punga la cititori si cititoarele de promptere...Scopul este sa-i sperie pe oameni. Se doreste inducerea faptului ca Noul Cod Fiscal reprezinta crestere de Taxe si Impozite!

     2. In opinia mea, care a citit o carte economica in plus, fata de "gasca noilor- liberali",  este un cod care odata aprobat, va reprezenta "combustibilulul necesar", pe termen mediu, motorului economic romanesc. Cred ca aici este problema. Exista interese mari ca economia romaneasca sa fie tinuta in "coma".

2 comentarii:

  1. Asa se fac lucrurile in Romania, noi care aducem bani la buget si cream locuri de munca nu primeam nici un fel de intelegere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Alina Gorghiu nu comenteaza cand e arestat cate un liberal imi e scarba de toti hotii astia .Nici peste 50 de ani nu vor fi la conducerea acestei tari oameni care sa faca ceva ptr. noi .

    RăspundețiȘtergere