luni, 16 februarie 2015

Ucraina - va intra in incapacitate de plata?

Agentia de evaluare financiara Fitch a retrogradat ratingul Ucrainei pentru datorii in moneda straina cu o treapta, de la CCC la CC, semnaland faptul ca este probabila o intrare in incapacitate de plata a datoriilor in valuta, se arata intr-un comunicat al Fitch.

Ratingurile Ucrainei erau deja plasate in categoria nerecomandate pentru investitii, iar scaderea pana la gradul CC a obligatiunilor in moneda straina inseamna ca acestea sunt considerate vulnerabile si speculative.


In ceea ce priveste datoria in moneda nationala, Fitch a confirmat ratingul acesteia la CCC, tot in categoria "junk".



Ratingul atribuit Ucrainei de catre Moody's este Caa3, in timp ce Standard & Poor's plaseaza datoria tarii la nivelul CCC-, potrivit Bloomberg.


Fondul Monetar International (FMI) a ajuns la o intelegere cu Ucraina pentru acordarea unui imprumut in valoare de 17 miliarde de dolari, pachetul de ajutor financiar urmand sa ajunga la 40 de miliarde de dolari, prin contributia altor parteneri internationali, precum Uniunea Europeana.


Desi, analistii Fitch, considera ca acest program de sprijin va conduce la rezolvarea problemei finantarii, restructurarea datoriei externe, care este "din ce in ce in ce mai probabila", reprezinta un risc important asupra situatiei economice a Ucrainei.

sursa: antena3

4 comentarii:

  1. Felicitari! Toate sperantele noastre se indreapta acum catre noul val de regizori !

    RăspundețiȘtergere
  2. :))) ai gresit postarea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hello! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers?
    My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard
    work due to no backup. Do you have any methods to prevent hackers?


    My webpage: weight loss (http://www.w3ightl055.com)

    RăspundețiȘtergere