sâmbătă, 21 februarie 2015

Halep in finala de la Dubai

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat în finala turneului WTA de la Dubai, dotat cu premii totale de 2.513.000 dolari, vineri, după ce a învins-o în penultimul act pe daneza Caroline Wozniacki, în trei seturi, cu 2-6, 6-1, 6-1.
Halep, numărul patru mondial și principala favorită a turneului din Emiratele Arabe Unite, va juca a doua sa finală din acest an, după titlul cucerit la Shenzhen (China).
În finala de la Dubai, Simona va înfrunta o jucătoare aflată pe val, Karolina Pliskova (Cehia), care a dispus în semifinale de Garbine Muguruza cu 6-4, 5-7, 7-5, în două ore și 53 de minute. Pliskova (22 ani), cap de serie nr. 17 la Dubai, ocupă locul 18 în ierarhia mondială, cea mai bună clasare a sa.
update 19.oo

Simona Halep a castigat finala de la Dubai

Aceasta victorie, i-a adus 900 puncte WTA si 456.000 dolari (organizatorii au anuntat si bonusuri, inclusiv un automobil de lux), Simona Halep isi trece in palmares al 10-lea titlu din circuitul profesionist din cariera si al doilea anul acesta, dupa cel de la Shenzhen (China). Este, însa, primul turneu Premier 5, de valoare echivalenta cu Masters-urile masculine, dupa alte astfel de competitii Premier, de la New Haven, Moscova și Doha.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu