vineri, 13 februarie 2015

FMI, hai pa!!

Stim cu totii, ca dupa Revolutie au aparut o droaie de specialisti in economia libera, capitalista. Si ce a urmat! Pai... trebuie totul privatizat, statul cel mai prost administrator, industria noastra- un morman de fiare vechi, directorii- niste comunisti, minele polueaza. Rezultatul: au disparut mii si mii de locuri de munca, chiar milioane. Romanii au ajuns in vest pe post de cersetori, muncitori fara calificare, etc. Ca sa ajungem aici am fost ajutati discret si de FMI si alte institutii finaciar bancare.

Acum, nu mai vorbesc de privatizare, ne spun direct: in prima faza inchideti complexele energetice din Oltenia si V. Jiului. Ce conteaza 25 000 locuri de munca - in realitate circa o cincime din numarul initial si apoi cica polueaza. Dar, nu ar fi mai logic sa facem posibil crearea altor locuri de munca si dupa sa vedem cum procedam, sa acoperim minusul creat in energie.
Pentru toti analisti astia care nu mai pot de dorul FMI-ului, bagati capul si urechile in teveuri, pe Discovery Chanel si pe la Euronews, ca exista cate un "nene", cate un documentar care atrage atentia, ca este buna energia alternativa- care se bazeaza pe energia eoliana si a soarelui, dar ai nevoie de o sursa constanta.
Si, dupa ce va luati notitele mai exista documentare cu minele de carbuni din Australia si alte tarii care nu isi bat joc de o resursa naturala atat de importanta...

4 comentarii:

  1. Da, au disparut cele mai bune fabrici pe care le aveam, unele marci traditionale, a fost o mare pierdere. Tare prosti am mai fost dupa revolutie!

    RăspundețiȘtergere
  2. De la agonie la extaz, așa s-ar putea descrie atmosfera celor douzeci si cinci de ani....

    RăspundețiȘtergere
  3. Si de ce o ducem mai rau ca ceilalti si suntem sclavi la ei?Si unde sunt banii si locurile de munca in buzunarele parlamentarilor?

    RăspundețiȘtergere