marți, 10 februarie 2015

Avem puterea de a alege...

Dragii mei cititori va aduc la cunostinta, daca nu stiati pana acum, faptul ca avem o putere incredibila pe care nu o folosim. Avem puterea de a alege...A alege produsele si serviciile pe care le dorim noi, nu pe cele impuse de altii. Haideti sa ne imaginam impreuna, daca de maine nu am mai mergem sa cumparam nimic din retelele de hipermarketuri, timp de 6 luni. Cum va fi?
Haideti sa ne imaginam ca de maine vom cumpara numai produse romanesti. Asadar, intr-o perioada relativ scurta micile afaceri vor creste, s-ar crea mai multe locuri de munca si mai bine platite, ar creste gradul de colectare al impozitelor si masa de manevra electorala ar scadea simtitor.

Ati vazut si voi, ca si mine ca marile lanturi de hipermarketuri s-au extins in toate orasele, dar nu ca in tarile europene, la marginea oraselor, ci in centrul lor. De ce? V-ati pus aceasta intrebare! Nu cumva pentru a distruge concurenta si pentru a se scurge banii in afara Romaniei?
Realitatea este ca traim intr-o societate determinista. O putem numi daca vreti colonie – Poate unii cred ca as exagera daca spun ca Romania este o colonie. Intr-o zi, o sa povestim si despre asta si-o sa-mi dati dreptate, dar va fi prea tarziu.

Realitatea este ca sunt putine lucruri pe care le mai putem controla cu adevarat. Unul din aceste lucruri este alegerea modului in care ne cheltuim banii . Mai bine zis alegerea felului in care putem cumpara produsele si locul de unde le achizitionam.
Mai exista indoiala ca intre prosperitatea unui popor si felul in care isi produce cele necesare nu exista vreo corelatie ? Se indoieste cineva ca un principiu economic sanatos spune ca este mai bine sa ai excedent de export decat deficit .
Va mai indoiti dupa criza datoriilor, ca nu exista o stransa legatura intre prosperitatea unui popor si datorii ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu