marți, 13 ianuarie 2015

Un atelier de jucarii, gândit ca o afacere sociala

Un atelier de jucarii, a fost gândit si realizat ca o afacere sociala de catre doua tinere antreprenoare.
Ele au pus bazele in urma cu mai bine de un an, unui atelier de jucarii realizate din materiale textile. Afacerea a luat nastere intr-o comuna din judetul Dâmbovița, care are mai putin de 5.000 de locuitori.

Din atelierul lui Loreta Isac si Mihaela Vasiloi ies lunar aproximativ 200 de jucarii din textile, fabricate dupa desene realizate de copii. De asemenea se mai realizeaza jucarii schitate de designeri români, genti, huse pentru laptop sau decoratiuni din fetru.

In acest moment, cea mai mare parte a comenzilor vin din zona corporatiilor. De exemplu, pentru Craciun, atelierul a avut comanda de 600 de jucarii din textile, care au trebuit realizate in doar doua saptamâni, dar au avut si o comanda care a necesitat realizarea a 12.000 de forme pentru globuri din fetru.
Afacerea este una de tip sociala, iar suma investita pentru pornirea acestei afaceri a fost de 32.000 de euro. Banii au fost necesari pentru inchirierea si dotarea casei in care functioneaza micul atelier, dar si pentru a asigura stocul de materiale, plus salariile pentru primul an de existenta.

In acest moment, in atelierul din comuna dâmboviteana Măneşti , lucreaza doua persoane.

„Noi lucrăm de mai mult timp pentru o organizaţie care ajută persoanele dependente de alcool şi de substanţe toxice. ONG-urile obţin greu finanţare şi chiar dacă se implică în proiecte cu fonduri europene acestea se termină la un moment dat. Astfel că sunt situaţii când trebuie să renunţi la anumite persoane care au făcut parte din organizaţie. Ca să evităm o astfel de situaţie în viitor, ONG-ul vrea să facă afaceri sociale de unde să îşi finanţeze proiectele“, a spus Mihaela Vasiloi, citata de zf.ro.

In prezent, cele două antreprenoare detin câte 10% din atelierul de jucării Simpluş, restul actiunilor fiind ale organizatiei pentru care lucreaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu