marți, 27 ianuarie 2015

Simona Halep a pierdut in sferturile de la Australian Open

Simona Halep, numarul trei mondial, a pierdut meciul in fata rusoaicei Ekaterina Makarova (numarul 10 mondial), cu 6-4, 6-0, la Melbourne, in sferturile de finala ale turneului Australian Open, primul turneu al anului, de Mare Slem.
Ca si anul trecut, Simona Halep, s-a oprit in sferturile de finala ale turneului, pierzand fara drept de apel, intr-o ora si 9 minute. Anul trecut, Halep a pierdut in fata lui Dominika Cibulkova (Slovacia), cu 6-3, 6-0.


Dupa un debut foarte bun, cu noua victorii consecutive si un titlu WTA la Shenzhen, Halep a facut un meci slab cu Makarova, in care a comis un numar nepermis de erori nefortate (31 fata de 20 ale adversarei), cu toate ca a avutun numar mai mare de lovituri castigatoare (15-10). Simona, a mai avut in meci trei asi si patru duble greseli, si a reusit sa isi adjudece doar una din cele noua sanse de break, in meciul cu Makarova. Simona a avut procente inferioare si la punctele facute din serviciu (atat din primul serviciu, cat si din al doilea).

Simona Halep, a treia favorita a turneului de la Melbourne, va primi un cec de 340.000 de dolari australieni si 430 de puncte WTA. Simona o invinsese pe Makarova (26 ani, nr.11 WTA) in singurul lor meci direct de pana acum, in 2013, in sferturile turneului de la New Haven, cu 6-1, 7-6 (6).

Cea mai bună performanta a Simonei Halep la un turneu de Mare Slem ramane in continuare, finala de anul trecut la Roland Garros (pierduta in fata lui Șarapova). Halep si-a egalat cel mai bun rezultat la Australian Open (sferturi de finala, in 2014) si se va mentine pe locul al treilea în clasamentul WTA.

Makarova o va intalni in semifinalele turneul Australian Open pe compatrioata sa Maria Sarapova, a doua favorita, cea care a trecut cu 6-3, 6-2 de canadianca Eugenie Bouchard (N. 7).

2 comentarii:

  1. problema este ca,in meciurile cu adversare mai tari nu stie sa se mobilizeze

    RăspundețiȘtergere
  2. ...cred ca presa a ridicat-o , este o jucatoare buna dar nu face fata la presiunea noastra si a meciurilor tari, din pacate.Dar ne incantata

    RăspundețiȘtergere