duminică, 18 ianuarie 2015

De la altii: Un om furios nu este un om intelept

Un om furios nu este un om intelept. El se lasa condus de ganduri care provin din frica, din frustrare, din resentimente, din ura, din judecarea sau neacceptarea altora, din pretentiile si autoiluzionariile sale sau din sentimente de inferioritate sau de superioritate.
Oamenii se infurie atunci cand le este teama ca ar putea sa piarda ceva, atunci cand altii nu gandesc ca si ei, cand se simt atacati intr-un fel sau altul in credintele si viziunea lor asupra vietii sau atunci cand se simt nedreptati de ceilalti.
Daca ar intelege de unde provine furia lor si si-ar da seama ca totul se reduce de fapt la egoismul si egocentrismul lor disfunctional, ar dobandi intelepciunea necesara ca sa-si traiasca viata intr-o maniera mult mai calma si mai senina.
Cu cat devii mai constient de tine insuti si iti asumi tot ceea ce gandesti, simti si faci, cu atat devii mai intelept. Cu cat iti dezvolti empatia si compasiunea, cu atat devii mai intelept.
Cauta sa te cunosti si sa-i intelegi pe ceilalti, sa schimbi ceea ce tine de tine si sa accepti ceea ce nu poti schimba si vei atinge intelepciunea!

Sursa:Ursula Yvonne Sandner

Un comentariu:

  1. Un om furios poate fi un om intelept. ;)
    Napoleon se infuria cand nu reusea sa-si convinga generalii si spargea diverse vase din portelan, stiind ca din momentul acela nu mai avea sa fie contrazis de nimeni. :)

    RăspundețiȘtergere