luni, 29 decembrie 2014

Suplimente, vitamine, sport

De ceva vreme multe persoane s-au apucat serios de practicare sportului. Fie ies sa alerge, si am vazut, atunci cand timpul imi permitea, multe persoane iesind la alergare, fie sa pedaleze pe o bicicleta. Sunt persoane care fac sport pentru sanatate si persoane care fac sport pentru a arata bine. Asa vad eu, doua categorii de oameni care fac sport. Dar, nu cred ca este ceva rau in asta, atat timp cat si cea de-a doua categorie, cei care folosesc suplimente nutritive sau vitamine, fac asta sub supravegherea unui specialist.
Aceste persoane, care fac sport pentru a-si dezvolta masa musculara (culturistii), au un scop clar, acela de a arata bine. Ei sunt prezenti in ceea mai mare parte, in salile de fitness. Spun asta, deoarece foarte rar i-am zarit prin locurile pe unde alerg. Ma repet, dar asta-i realitatea.
Acum, ma voi referi la ce-a de a doua categorie.
Majoritatea salillor de fitness sunt pline de oameni care practica culturismul, cu toate ca este un sport dificil si necesita foarte multa sudoare, pentru ca in timp, sa arate bine...sunt si persoane care aleg alte cai si, ma refer la cei care iau substante dopante, precum steroizi! Dar, lucrul asta nu duce spre performanta dorita...Pentru a avea rezultate in acest domeniu este nevoie de rabdare, multa munca si perseverenta.
Este adevarat ca sunt suplimente nutritive si vitamine care sunt utile si recomandate de instructori, dar nu trebuiesc confundate cu substantele interzise, altfel se poate ajunge la suferinte ce nimeni nu si le doreste.
Cei care sunt la inceput de drum in acest sport trebuie mai intai sa se informeze, cum sa-si dezvolte armonios masa musculara fara a avea dupa aceea probleme. Sunt tinerii care nu stiu care exercitii sunt utile si cum se fac corect. Daca ai un prieten care face acest sport este bine sa tii cont de sfaturile lui. Daca nu, este bine sa apelezi la un instructor care va sti cum sa iti indrume primii pasi, pentru a avea o crestere musculara sanatoasa si naturala.

Cu siguranta ca dupa o anumita perioada va fi nevoie de suplimente nutritive si vitamine, dar va trebui sa citesti inainte de a le lua. Cel mai bine este sa fie naturale, altfel eu consider ca iti va afecta pe viitor, nu numai masa musculara, ci si sanatatea. Este parerea mea fireste.

Sfatul meu este acela de a nu apela de la inceput cu vitamine si suplimente nutritive, asta pentru a vedea daca poti rezista. Dupa aceea cand masa musculara stagneaza poti apela la acele produse naturale.

Am amici care fac acest sport si au reusit. Tot de la ei am aflat de site-ul shopbuilder.ro care comercializeaza scitec nutrition ieftin . Un produs des folosit de cei cu experienta in culturism. Este un supliment care poate suplini cu succes lipsa de vitamine si proteine pe care organismul unui practicant de sport, o poate avea la un anumit moment.
De asemenea, mai trebuie avut in vedere, ca multe din aceste suplimente si vitamine poata ajuta la recuperarea organismului dupa un efort indelungat.

Din blogosfera romaneasca va doresc spor la facut muschi:)Un comentariu: