luni, 15 decembrie 2014

Sistemul actual de finantare in fotbal duce la falimentul cluburilor

Ceahlaul Piatra Neamt se indreapta spre insolventa cu pasi mari, cu toate ca actuala conducere a clubului a incercat salvarea echipei prin preluarea clubului de catre un invenstitor strain. Negocierile au esuat, iar acum conducerea spera sa stinga datoriile prin vanzarea jucatorilor. Ceahlaul Piatra Neamt, a inceput sa aiba probleme dupa ce primarul Gheorghe Stefan, zis Penalty a fost retinut.

Acest fapt este inca o dovada ca sistemul actual de finantare in fotbalul romanesc si, in general, in sportul din Romania, se bazeaza pe multi bani negri, trafic de influenta, lipsa de transparenta si evaziune fiscala. In Romania, cu o singura exceptie (Steaua lui Gigi Becali), atunci cand patronii au fost arestati, cluburile au intrat aproape brusc in faliment si, ca o consecinta echipele au disparut. Si, ma refer la cluburi mari cu traditie in sportul romanesc. N-am sa le enumar pentru ca iubitorii sportului le stiu. Conducatorii vechi si noi din fotbal si, nu numai (sefi de federatii, LPF-uri, AJF-uri) au atras in mare parte finantatori care s-au imbogatit ilicit. Se zice ca : "Cine se aseamana se aduna."
.
De aceea pentru multi, a fi spectator la o competitie trunchiata si incorecta nu mai reprezinta un fenomen social, este o pierdere de timp si de nervi.
Celalalt scop "educatia prin sport", nu poate fi nici pe departe atins.
Asadar, ca prim pas este nevoie de o noua Lege a Sponsorizarii, care sa-i motiveze pe invenstitorii curati si, sa-i "determine" sa se alature sportului romanesc...

Ce va urma? Va urma probleme mari pentru Astra Giurgiu! Echipa finantata de "miliardarul de carton" Ioan Niculae.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu