sâmbătă, 13 decembrie 2014

Cultura lozincilor.


Se spune ca de la nastere si pana la moarte, omul invata. Din scoala, din mediu, din anturaj, din lectura, din filme, de la teatru, de la televizor, de la radio sau din presa. Oamenii isi formeaza convingeri, idei, pareri-despre viata, despre cultura, despre oameni sau despre politica.
Vad in mass-media romaneasca diversi insi care isi sustin o " idee ".Unii lauda, altii critica! Pe presedinte, premier, parlamentar, primar...pe oamenii politici, in general pe cei care au reusit, prin bogatie sau spirit. De regula ii inteleg, poate asa gandesc, sunt convinsi sau sunt platiti sa spuna ce spun. Dar cand vad "lozincari" nu-mi plac.
Poate si ei sunt platiti sau asa cred, dar nu stiu de ce, parca nu le sta bine.Vad pe zidurile orasului, ca si consecinta a lor, lozinci:  "Mitica la puscarie! "Poate a gresit, dar cu ce l-a deranjat pe respectivul ? Sau - un tembel a scris: "sustin decapitarea tiganilor!" Isi da seama ce cretinatate spune? Altul pe internet - antrenat in "petarda alegerilor" - bugetul DNA - propunere: "sa vina mascatii si sa aresteze pe toti angajatii de la finante" sau "Vin comunisti!" Vin rusi!"... despre Revolutie...ce sa mai zic: "Lovitura de stat! "

Stiu ca este greu sa citesti sau sa judeci, dar totusi un pic de gandire nu strica. Mai ales ca multi din lozincari, erau in acele vremuri (decembrie"89) "samanta pe la tati lor" . Asta-i zicala de cartier!.

Un comentariu:

  1. Mie mi-e teama de astfel de oameni care nu reusesc sa asculte si alte pareri si nu sunt dispusi sa discute. Ii ocolesc.

    RăspundețiȘtergere