vineri, 21 noiembrie 2014

Ura sentiment disfunctional si daunator



Relatiile toxice, relatiile in care ii permiti cuiva sa se poarte cu tine intr-un mod care te lezeaza, relatiile in care te simti nedreptatit, devalorizat, umilit, mintit, folosit, etc. sunt acelea care pot sa te faca sa simti ca urasti.
Ura este un sentiment profund disfunctional si daunator pentru tine, pentru psihicul tau si pentru sanatatea ta fizica. In acelasi timp, ura este o traire umana normala care apare atunci cand simti ca un alt om iti incalca drepturile, personalitatea si te abuzeaza fizic sau psihic.

Nu are niciun sens sa accepti si sa stai intr-o astfel de relatie. Renunta si la ideea ca poate in timp celalalt se va schimba, ca poate se va intampla un miracol si isi va modifica atitudinea fata de tine. Acest lucru nu se prea intampla deoarece odata ce i-ai permis cuiva sa se raporteze la tine intr-o maniera lipsita de consideratie si de respect, va avea tendinta sa continue in acelasi fel
Ce poti sa faci insa este sa te respecti si sa te pretuiesti pe tine suficient de mult, astfel incat sa-ti trasezi limite si granite clare, sa stii sa spui STOP si sa iesi din orice relatie care iti face rau, in mod repetat. Pe ceilalti nu-i putem schimba, insa fiecare dintre noi este responsabil de sine insusi, de viata sa si de relatiile pe care le accepta.
Foloseste-ti puterea interioara si iesi din orice relatie care nu te face sa te simti bine!


Sursa: Yvone Sandner 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu