joi, 13 noiembrie 2014

Ponta vs Johannis si meseria de presedinte!

Eu cred ca pentru meseria aceasta de presedinte al unei tarii, trebuie sa te pregatesti intens, ani buni, precum un sportiv care se antreneaza o viata inainte de OLIMPIADA. Asa se intampla in toata lumea asta. De la vest , la est! Si, mai cred  ca oamenii astia trebuie sa se prezinte in campanie, in dezbateri, exact ca la un interviu de angajare. Unde nu au un mic juriu care ii evalueaza, ci milioane de ochi. Nu cred nici in bannere, flyere prin cutiile postale, nici in ce spun sustinatorii unuia sau altuia. Poze si vorbe photoshopate in egala masura! Faptele de pana atunci, toata istoria ta profesionala, dar si psihicul, ticurile, sarmul, caldura, ingaduinta, forta, hotararea, reactiile, inteligenta si da, vorbele, pe toate avem dreptul si datoria de cetateni sa le analizam inainte sa-i dam jobul asta presedintelui. 

Unul din ei va fi musai angajat de luni incolo. Dezbaterea are rol major, sa nu ne prefacem ca nu traim in vremurile noastre! Televiziunea a schimbat radical tipul de presedinte american. Prima dezbatere televizata intre doi candidati in istorie este cea dintre Nixon si Kennedy. Se stie ca fara aceasta dezbatere Kennedy n-ar fi fost niciodata presedinte. Interesant, pentru cei care doar au citit textul sau au vazut numai secvente de aseara, este si ca cei care au ascultat in 60 dezbaterea la radio au crezut ca Nixon a castigat-o.


Sursa: Amalia Enache.

3 comentarii:

  1. VOTATI MASIV VICTOR PONTA, E GARANTIA LINISTII SI STABILITATII IN ROMANIA!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum de nu ii doare pe romani faptul ca Iohannis si sustinatorii lui fac discriminari nedemne intre ardeleni, moldoveni, munteni, etc, sau cum de nu se simt romanii amenintati ca fiinta nationala atunci cand vad ca Iohannis este sustinut de extremisti maghiari care vor sa dea Ardealul Ungariei si sa faca o gaura in inima Romaniei cu asa-zisul tinut Secuiesc sau sa faca Republica Banat? Ce va ramane din Romania si din romani cu un astfel de presedinte? Ruine, dezmembrare, durere si lacrimi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trăim într-o vreme cînd noţiunea de patriotism devine tot mai desuetă...

      Ștergere